Valg af flyttefirma

Står du overfor flytning til ny bolig, får du sikkert brug for hjælp fra et flyttefirma. Men hvordan vælger man den rigtige?

FlytningValg af flyttefirma
Det kan være en god ide at vælge et flyttefirma, som er medlem af Dansk Møbeltransport Forening, som har etiske retningslinjer for medlemmernes behandling af dig som kunde og dine møbler. Se medlemsliste

Få skriftligt tilbud
Som man har set i adskillige forbrugerprogrammer på TV, er der mange, som bliver snydt af det flyttefirma, som de har valgt.
Det er derfor vigtigt, at du får et skriftligt tilbud, før du vælger flyttefirma.

Få også ændringer til aftalen på skrift, hvis der før selve flyttedagen sker ændringer. Det kan f.eks. være ændring af dato, mængder, afhentning eller levering på flere adresser, etc.

Få kvittering for betaling
Som man kunne se af en udsendelsen, Operation X, i maj 2011, er der flyttefirmaer, som flytter for sorte penge. Det giver problemer, hvis der senere viser sig at mangle noget, eller hvis noget er gået i stykker under flytningen.

Hvis du ikke har en kvittering for betalingen, kan du ikke klage nogen steder. Du mangler nemlig bevis for, hvem der har udført arbejdet.

Brug et anerkendt flyttefirma
Gør dig selv den ulejlighed at google flyttefirmaet, før du skriver under. Søg f.eks. på Google efter “klager over flyttefirmaX”, “brug ikke flyttefirmaX”, eller “dårlig service flyttefirmaX”. Sådanne søgninger kan afsløre at andre har haft dårlig erfaring med det søgte firma. Omvendt kan du jo også søge på “god service flyttefirmaX”, og finde ud af, om der er andre, som har rost firmaet for netop god service.
På hjemmesiden Flyttespecialisten kan du læse mere om flytning.

Klager over flytning
Hvis du vil klage over en flytning skal du kontakte Forbrugerklagenævnet.

This entry was posted in Flytning and tagged . Bookmark the permalink.